Despre bugetare Participativa

Prin conceptul de „Bugetare participativa” se creează cadrul unei relații de parteneriat între administrația publica si cetateni

Bugetare Participativă Vrancea - articole din Presă

GALERIE FOTO

Poze curs luna aprilie

Ce este bugetarea participativă

Bugetarea participativă este un proces democratic prin care membrii unei comunități decid cum va fi cheltuită o parte a bugetului public. Prin conceptul de „Bugetare participativă” se creează cadrul unei relații de parteneriat între administrația publică şi cetățeni, în vederea implicării acestora în mod activ, prin idei, sugestii, propuneri, la îmbunătățirea calității vieții la nivelul comunității locale.

Ce nu este bugetarea participativă?

Nu este un concurs de proiecte, nu este un program prin care se acordă finanțări nerambursabile și nici nu se acordă premii. Prin procesul de B.P. Vrancea va implementa proiectele care vor obține cele mai multe voturi din partea cetățenilor.

Cine poate depune propuneri de proiecte?

a. Toți cetățenii care locuiesc, lucrează sau studiază în județul Vrancea și au vârsta minimă de 18 ani;
b. Persoanele juridice de drept privat fără scop patrimonial (constituite conform OG 26/2000) care desfășoară activități în județul Vrancea (nu au dreptul de a depune proiecte: entități/instituții publice, autoritățile administrației publice locale, societăți comerciale).

Cum pot trimite propuneri de proiecte?

a. Direct, prin completarea formularului smart disponibil pe site
b. Prin completarea unui formular care poate fi descărcat de pe site​​ sau ridicat personal de la registratura CJT. Formularul completat, împreună cu alte documente relevante pentru proiect (fotografii, planuri, dovada îndeplinirii condițiilor prevăzute de regulament etc.) vor putea fi depuse personal la CJT sau trimise pe adresa de email contact@bugetareparticipativavrancea.ro. După evaluarea și validarea proiectelor de către Comisia constituită în acest scop, acestea vor fi încărcate pe platforma destinată bugetării participative de către personal pentru a fi votate

Credem in colaborare

Ai nevoie de mai multe informatii?

Ne poti contacta prin formularul de contact si ne poti cere toate informatiile de care ai nevoie

Cu cine colaboram

Proiect complex cu sprijinul:

Parteneri

Doresti sa propui un proiect?

Putem lucra impreuna

small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat